top of page
Writer's pictureMonika Bílková

Velký úspěch: Ředitel X-Care Robotics se stal členem představenstva CAC. Jaké jsou jeho vize?

Updated: Jul 16

Firma X-Care Robotics má na úklidovém trhu rozhodně čím zaujmout. Značka si zakládá na dynamickém a inovativním přístupu, který se zaměřuje na dosažení plně autonomních úklidových řešení. S ambiciózností poskytnout maximum kvality, spolehlivosti, efektivity, ale také úspor, se ale pojí i pečlivost, s jakou tým X-Care Robotics svůj sortiment vybírá. Značce a jejímu vedení se už podařilo dosáhnout několika zásadních milníků. Jedním z nich je také zvolení ředitele X-Care Robotics Filipa Zimy do představenstva české Asociace úklidu a čištění.


Momentka z XXIX. Valné hromady CAC. Zdroj: CAC

Když je člověk houževnatý, vytrvalý, proaktivní a naplno, s chutí a nadšením přistupuje k tomu, co dělá, může dosáhnout velkých věcí a prosadit zajímavé i potřebné změny. Potvrdit to může třeba ředitel firmy X-Care Robotics Filip Zima. Nejen, že se značka stala členem České asociace úklidu a čištění (CAC), ale ředitele X-Care Robotics pak v rámci  XXIX. Valné hromady CAC zvolili na 5 let jako jednoho ze členů jejího představenstva. 


Být součástí důležitého orgánu CAC je pro Filipa Zimu profesně i osobně skvělou příležitostí. Česká asociace úklidu a čištění se vyjadřuje k zásadním otázkám i aktualitám ze světa profesionálního úklidu, vydává stanoviska a účastní se mezinárodních veletrhů i odborných seminářů. 


Mít možnost být u zrodu některých myšlenek a kroků a sám se na nich aktivně podílet, je pro Filipa Zimu klíčové. Kromě X-Care Robotics je totiž členem CAC také další firma z portfolia Yottabe - X-Care Biotech. A vzhledem k tomu, že s X-Care Biotech nás kromě společné mateřské skupiny a podobného názvu, který naznačuje úzkou spolupráci obou značek, pojí i  filozofie, z Filipova zvolení máme dvojnásobnou radost.


X-Care Robotics i X-Care Biotech kladou důraz na princip udržitelnosti. Zatímco firma X-Care Biotech se zaměřuje na výrobu účinných a zároveň ke zdraví člověka i životnímu prostředí ohleduplných čistících prostředků,  které šetří množství spotřebovaného materiálu i čas strávený úklidem, v případě X-Care Robotics jde o ještě komplexnější úsporu. Značka totiž nabízí plně autonomní řešení s minimem lidské práce, nutnosti manuálního zásahu i spotřeby vody, a zároveň maximem pohodlnosti, spolehlivosti a efektivity.


Právě témata udržitelnosti a moderních technologií jsou blízká mladé generaci, jejíž perspektivu bude Filip Zima v CAC zastupovat. „Vnímám jako velkou čest a zodpovědnost, že jako mladému člověku, který v tomto konkrétním sektoru zkušenosti pořád sbírá, mi dala asociace důvěru a zvolila mě do svého předsednictva. Moc si toho vážím a budu s tím nakládat nejlépe jak dokážu,“ okomentoval svoje zvolení Filip Zima. 


To, že Filip Zima bude se svým přístupem pro Českou asociaci úklidu a čištění velkým přínosem, potvrzuje předsedkyně představenstva CAC Irena Bartoňová Pálková. Filipa Zimu poprvé potkala v době, kdy se s problematikou úklidového trhu začal do větší hloubky teprve seznamovat. Už tehdy ale bylo jasné, že jde o člověka na svém místě. „Na Filipovi mě zaujalo, že hledal další inovace v našem oboru a měl vizionářský pohled na věc. Jeho slovy, chce na tento trh zavést to, co je opravdovou inovací a je to jednička ve své kategorii. A jelikož měl Filip jasno, že ta bolavá pata je hlavně v nedostatku zaměstnanců, tak hledal produkt, který je vlastně nepotřebuje,“ popsala Bartoňová Pálková.


Potom, co Filip přišel s autonomními zametáky, tak jsem si uvědomila, jak je to chytré, protože mnoho čistících úkonů ve skladech, atd. je zbytečně na mokro, a přitom to, co je třeba řešit, má odpověď v suchém čištění- tedy zametání. A když na jednom našem asociačním setkání Filip představil výrobky francouzské firmy FYBOTS, tak to bylo přesně to, o čem mluvil. Plně autonomní zametací robot s dokovací stanicí bez nutnosti asistence člověka. Firma X-Care Robotics se stala členem naší České asociace úklidu a čištění a Filip na mnoha setkáních pak projevil svůj nezaujatý pohled plný logiky, dávající ekonomický smysl spojený s vizí budoucnosti,“ doplnila Bartoňová Pálková s tím, že Filipovo zvolení do představenstva CAC přirozeně vykrystalizovalo..


Když se Filip nesměle zeptal, zda může také kandidovat, tak jsem ho ráda podpořila. Náš obor potřebuje lidi jako je Filip, který je vizionář s nohama na zemi a chápající nelehké okolnosti, které s sebou  úklid a čištění nesou. Myslím, že si o něm utvořili podobný názor i ostatní členové, jelikož byl zvolen poměrně velkým počtem hlasů. Věřím, že firma X-Care Robotics nezůstane jen u FYBOTS a získá zastoupení i dalších produktů, které jsou budoucností našeho oboru. Filip v představenstvu dostal nelehký úkol, a to je řešení reportingu ESG a dalších věcí z pohledu udržitelnosti. Ale kdo jiný než on by to měl umět správně uchopit a pomoci našim členům tyto otázky řešit. Těším se na spolupráci s ním,“ uzavřela Bartoňová Pálková.


A jaké konkrétní plány by Filip během zvoleného období rád uskutečnil? „Rád bych, aby se úklidový sektor stal inovativnějším, otevřenějším a flexibilnějším třeba k přijetí a adaptaci nových technologií. Chtěl bych proto v asociaci motivovat v oblasti udržitelnosti a snížení spotřeby vody a ukázat, že pomocí zdravého logického smýšlení je možné ušetřit zdroje a zvýšit efektivitu i kvalitu úklidu,“ dodal Filip. 


My mu samozřejmě přejeme hodně zdaru v jeho činnosti, kterou budeme s nadšením sledovat! Pevně věříme, že se mu spoustu vytyčených prospěšných cílů podaří naplnit. 


135 views0 comments

Comments


bottom of page