top of page
Writer's pictureMonika Bílková

Spustili jsme coworking! Využijete ho i vy?

Multifunkční sdílený prostor naší skupiny Yottabe s názvem Yottabe Space, který se nachází v centru Jihlavy, minulý měsíc zahájil coworking. 


Skupina Yottabe a firmy z našeho portfolia jsou v Kraji Vysočina doma. Otevření nového

sdíleného prostoru Yottabe Space přímo v srdci krajského města Jihlavy na Masarykově

náměstí naproti Prioru, tak bylo naprosto přirozeným a logickým krokem.



Pro nás v Yottabe je klíčová spolupráce jednotlivců, ale i firem a partnerů. Sdílený prostor Yottabe Space proto vznikl s jasnou myšlenkou stát se ideálním místem pro pořádání zajímavých firemních i jiných akcí. Teď ale nadešel čas vše posunout ještě dál. V Yottabe Space se tak od srpna nově spouští i coworking. „Yottabe Space nabízí kromě pronájmu firmám a organizacím i možnost stát se členem a využívat prostor pro svoji práci. Jedná se o sdílený pracovní prostor a v překladu to znamená doslova spolupráce,“ vysvětluje manažerka Yottabe Space Lála Heřmanová.


Právě myšlenka coworkingu je Yottabe od začátku velmi blízká. Samotná skupina totiž

nefunguje jako klasický korporát. Namísto toho si zakládá na kreativitě, inovativním myšlení,

možnosti seberealizace a rozvoji jak vlastní profese, tak i osobnosti každého zaměstnance.

Vytvořit dynamické a přátelské prostředí bez typických korporátních omezení tedy bylo

dlouhodobou vizí, která se teď proměnila v realitu. „Výhodou takového místa jsou jednak

ušetřené peníze za pronájem kanceláře, ale také možnost potkat se s inspirativními a podobně smýšlejícími lidmi,“ přibližuje Lála.


Coworking je obecně velkým trendem, který se těší nejen ve světě, ale i Česku čím dál tím větší oblíbenosti. A ten v Yottabe Space je vhodný úplně pro každého. Začínající podnikatele, kteří hledají výhodný krátkodobý i dlouhodobý pronájem. Špičkové talenty, co potřebují nové

podněty. Nezávislé pracovníky na volné noze s touhou navázat nové zajímavé kontakty. Ale i

studenty a ty, které už nebaví home office a zkrátka chtějí změnit prostředí nebo mít na rozdíl od hlučné kavárny konečně klid na práci, učení i důležité schůzky. „Coworkingy přirozeně přitahují podnikavce, kteří rádi zkoušejí nové věci a nebojí se inovativních přístupů v jakémkoliv oboru. Smyslem našeho Yottabe Space je takové lidi podporovat, proto i pro ně a pro veřejnost pořádáme i různé vzdělávací přednášky a workshopy. Cílem je vybudovat v Jihlavě komunitu aktivních lidí a rozvíjet podnikatelské prostředí,“ dodává Lála. 


A na co se návštěvníci Yottabe Space vlastně mohou těšit? Kromě moderního prostředí a přátelské atmosféry mimo jiné i na neomezený přísun výborné kávy! Podrobnější info najdete tady. Těšíme se na vás!


17 views0 comments

Comments


bottom of page