top of page
Writer's pictureMonika Bílková

Seznamte se, Pavel je prvním zaměstnancem Connexa Social

V průběhu srpna došlo k založení nového přírůstku ve skupině Yottabe - společnosti Connexa Social. A co si pod jejím názvem konkrétně představit? Jedná se o sociální podnik se společensky prospěšným cílem, který v praxi naplňuje principy sociálního podnikání.


Společnost Connexa Social je novým členem skupiny Yottabe. Na fotce pak vidíte jejího prvního zaměstnance Pavla

Jak navíc tušíte správně, Connexa Social vznikla ve spolupráci s původním týmem značky Connexa IT. A protože jsme vše chtěli uvést do pohybu co nejdřív, od vzniku společnosti jsme rozhodně nelenili. Už v září tak do Connexy Social mohl nastoupit první zaměstnanec Pavel. Pracuje s tabulkovým procesem a podobnými aplikacemi a učí se dovednostem potřebným pro výkon práce low-code specialisty.


Ve škole jsem skončil ve 20 letech, vystudoval jsem obchodku, obor bez výučáku. Po škole

jsem se snažil najít nějakou práci. Hledal jsem na internetu, hodně nabídek byl podvod –

domácí kompletační práce v modelu, kdy já měl nejdříve platit zaměstnavateli peníze. Mám

tělesné postižení, potřebuji vozík, žiji na malém městě. Při hledání práce bylo tohle velmi

limitující – nabídky se omezovaly na práci na doma. Zaměstnání v Connexe je moje první

zaměstnání po 14 letech od ukončení školy,“ nechal se slyšet Pavel.


Nejvýraznější a nejcennější životní posun, který mu zaměstnání přineslo, vidí Pavel ve vystoupení ze svého komfortu a v učení se něčemu novému: „Před nástupem do práce byly moje dny jedno a to samé, vstát z postele, televize, jít ven. Stereotyp. Teď cítím zodpovědnost. Každý všední den jsem dopoledne v práci, den mi uteče šíleně rychle, těším se. S kolegy jsem rád,“ doplnil Pavel.


A my můžeme dodat snad už jen to, že tyhle pocity jsou vzájemné! Jsme moc rádi, že jsme Pavla mohli na palubě Connexa Social přivítat, a že se mu u nás líbí. To, co dohromady tvoříme, má opravdu smysl. Přejeme tedy Pavlovi hodně (nejen) pracovních úspěchů a přetrvávající spokojenosti!


39 views0 comments

Comentários


bottom of page