top of page
Writer's pictureMonika Bílková

S ADAPTO.space jsme nablízku přírodě i vám!

Název značky ADAPTO.space z portfolia naší skupiny si mnozí z vás nejspíš už bezpečně pojí s analýzou a diagnostikou řešeného území a následnou projekční činností. To vše samozřejmě tvoří zásadní část pracovní náplně zaměstnanců firmy. Rozhodně ale ne jedinou.


V pracovní dobu i mimo ní se totiž ti, kdo tvoří ADAPTO.space, aktivně zapojují i do vzdělávací a osvětové činnosti. A to třeba v rámci akcí, které jsou určené všem generacím a mají jednoho společného jmenovatele - respekt ke krajině. Vzhledem k tomu, že nám před pár dny začalo už další roční období, pojďte si s námi připomenout ta předchozí. Událo se toho tolik a jsme moc rádi, že to s vámi můžeme konečně v klidu sdílet!



Bohužel asi pořád ne každý si může říct, že dělá práci, která je smysluplná a zároveň zábavná. My ve skupině Yottabe ale tohle štěstí máme. Ukázkovým příkladem jsou třeba zaměstnanci naší firmy ADAPTO.space. Ti jsou totiž opravdovými srdcaři a širokou škálou svojí všestranné činnosti dokazují, že to, co dělají, není jen prospěšné, ale v první řadě něčím, co je opravdu naplňuje.


Know-how ADAPTO.space stavíme na lidech, kteří mají jak zkušenosti, tak zájem a nadšení. Náš tým se skládá z expertů, kteří zdaleka nejsou „jen“ odborníky v dané oblasti. Společně totiž tvoříme především partu nadšenců, kterým další osud naší krajiny není jedno. I z tohoto důvodu se snažíme zlepšit vztah člověka k přírodě a k tomu stejnému pobízet a motivovat také ostatní. Přestože projekční a realizační činnost vnímáme jako stěžejní část naší práce, nezanedbáváme ani tu osvětovou a vzdělávací.


Záleží nám na tom, aby široká veřejnost mohla lépe porozumět nejenom našim záměrům, ale hlavně okolní krajině a jejím problémům a potřebám. Spolupracujeme proto s organizacemi dobrovolníků a podporujeme aktivity, které jsou ADAPTO.space blízké. Letošní rok byl na podobné akce prozatím opravdu bohatý. A my jsme rádi, že jsme mohli být jejich součástí - a to jak na jaře, tak i v létě. A pokračovat budeme i nadále.


Co už tedy máme letos za sebou? Tady máme menší ohlédnutí!


Jednou takovou pěknou událostí ještě z období jarních měsíců bylo březnové sázení třešňové aleje u Velké Rovné, která se konala pod taktovkou Českého svazu ochránců přírody Pacov (ČSOP Pacov), a kromě našich zaměstnanců se akce zúčastnili i dobrovolníci z dalších řad.



V dubnu, konkrétně 20.4., pak naše firma ADAPTO.space finančně podpořila akci ke Dni Země, která se zároveň spojila s oslavou 20. výročí založení Českého svazu ochránců přírody v Pacově. Vše se mělo původně konat venku, ale nepřízeň počasí celý program přesunula do interiéru. Rozhodně ale ne ledajakého, a dá se tak říct, že změna byla k velkému prospěchu. Město Pacov totiž laskavě poskytlo nádherné vnitřní prostory tamního zámku, což už samo o sobě bylo pro všechny přítomné velkým zážitkem.


Součástí bohatého programu byla kromě vystoupení hudebních skupin Pac-off, Reverend Killjoy, Kronos Combo a pacovského hudebně-dramatického kroužku Středisko volného času Síť i vernisáž a vyhlášení fotografické soutěže. Jako ADAPTO.space jsme měli možnost stát se hrdým partnerem této soutěže a podpořit talentované fotografy napříč různými věkovými skupinami.  Na téma „Člověk a příroda“ bylo přihlášeno do fotosoutěže přes 40 fotografií různých nápadů a zpracování. Bylo těžké vybrat ty nejlepší, protože vítězem byl vlastně každý ze 17 účastníků.


Tím to ale nekončilo. Naše odbornice Eva Procházková si pro návštěvníky navíc připravila venkovní hru o hledání čolkova pokladu, kde se dozvěděli spoustu informací o obojživelnících České republiky. Děti i rodiče byli stateční a vydali se za pokladem i navzdory dešti a zimě!



A aby toho nebylo málo, přesně o dva měsíce později - tedy ve čtvrtek 20.června, jsme spolu s neziskovými organizacemi Člověk v tísni a Vše pro půdu navázali na naše tradiční aktivní čtvrtky v inovativním prostoru Yottabe Space, které se obvykle nesou v duchu firemních porad.


Z naší spolupráce totiž vzešlo uspořádání diskuse u kulatého stolu o současném stavu zemědělského poradenského systému, bariérách a příležitostech pro implementaci změn v zemědělské krajině. Naše pozvání přijala i Jana Moravcová ze spolku Krajinohled. Po sérii prezentací o činnosti a aktivitách organizujících subjektů následovala velice přínosná diskuse nad výše zmíněnými tématy, která jsme mohli probrat se zástupci Ministerstva zemědělství, ÚZEI, Pozemkového úřadu a Zemědělského svazu Pelhřimov.



O tom, jaké další zajímavé akce z tohoto soudku nás čekají, se dozvíte brzy. Už teď se na ně moc těšíme a věříme, že u nich budete s námi!

16 views0 comments

Comments


bottom of page