top of page
Writer's pictureMonika Bílková

Jak udržet solární panely ve formě aneb Čistotou ke stoprocentní energii

Společný pracovní tým složený ze zaměstnanců firem X-Care Robotics a BestClean z naší skupiny vyrazil v půlce minulého měsíce do terénu. Bylo totiž potřeba otestovat budoucí službu, kterou by značka X-Care Robotics od příštího roku měla zastřešovat.

Tým zaměstnanců firem X-Care Robotics a BestClean z našeho portfolia minulý měsíc vyrazil do terénu za účelem zkušebního čištění fotovoltaické elektrárny v Otici u Opavy.

Pro zaměstnance našich firem X-Care Robotics a BestClean, které jsou momentálně ve fázi vzájemné úzké spolupráce, bylo úterý 18. července opravdu akčním dnem. Výprava složená ze zástupců obou značek se společně vydala do fotovoltaické elektrárny v obci Otice u Opavy, aby tam provedla testy v rámci přípravy metodiky a technologie na čištění solárních panelů - budoucí službu, která by se od příštího roku měla pod křídly X-Care Robotics rozběhnout.


Fotovoltaická elektrárna v Otici u Opavy disponuje celkem 17 řadami po cca 170 panelech ve třech nad sebou. Celkem tedy čítá 10 870 panelů. Samotné zkušební čištění pak probíhalo s využitím mycího, a také impregnačního ochranného prostředku Solar cleaner (obojí z dílny značky BestClean) na 147 panelech v rámci tří menších okruhů zapojení z toho důvodu, aby bylo možné porovnat případné zvýšení výkonu u ošetřených panelů.


Cílem celé akce bylo především vypozorovat, v jakém přesném přesném pořadí na sebe mají jednotlivé úkony navazovat tak, aby čištění bylo co nejefektivnější. Tým X-Care Robotics a BestClean proto největší důraz kladl zejména na koordinaci všech kroků a ověření časové náročnosti i chemie v praxi.



21 views0 comments

コメント


bottom of page