top of page
Writer's pictureMonika Bílková

Hackathon v Connexe: Společnými silami k novým horizontům

Přes 30 lidí na jednom místě, spousta chuti, energie, laptopů, monitorů, energiťáků,

spacáky, pizza, odhodlání, stovky postitů a popsaných tabulí - to vše s jasným cílem:

uvolnit si ruce pro normální chod. Společně. Přesně takový byl první „hackathon”, který na konci června proběhl pod hlavičkou firmy Connexa. 


Na sklonku uplynulého měsíce proběhl hackathon organizovaný firmou Connexa, která je členem skupiny Yottabe

Ve dnech 24. a 25. června společnost Connexa z portfolia skupiny Yottabe uspořádala první „hackathon”, který se uskutečnil v moderních prostorách Yottabe.space v Jihlavě. Hackathon je akce, kde se týmy specialistů po omezenou dobu (obvykle 24-48 hodin) plně ponoří do práce na konkrétních projektech nebo hledají odpovědi na řešení problémů. Atmosféra je živá a naplněná energií, zaměřená na rychlé dosažení výsledků prostřednictvím kreativity a týmové spolupráce. Pro mnohé účastníky je hackathon příležitostí, jak se ponořit do nových technologií, sdílet nápady a nalézt inovativní řešení.


Tento intenzivní a časově omezený maraton v našem pojetí trval necelých 48 hodin a přinesl nejen dynamiku a kreativitu, ale také řešení starých technických dluhů, otevření nových možností pro budoucí projekty a zejména rapidně zvýšil spolupráci všech, kteří v rámci Connexy doručují efektivní řešení pro moderní chod firem.



Bez řádné přípravy, organizace a zejména vyjasnění si všech úkolů a cílů by to nešlo”,

zhodnotil pořádání našeho hackathonu Jakub Grós z Connexy, který měl celou akci na starosti. „Za přípravou stojí desítky a desítky hodin, ale všichni jsme přiložili ruku k dílu a samotný hackathon je hezkým vyvrcholením naší snahy být co nejlepším partnerem a zároveň soudržným a efektivním týmem,” dodal Jakub.


A proč jsme se rozhodli právě pro hackathon? Hlavním důvodem uspořádání tohoto prvního maratonu bylo odbavení technických či projektových dluhů z minulosti. „Tyto dluhy nám bránily v plném soustředění se na nové projekty a inovace,” upřesnil hlavní produkťák Michal Polačko. „Hackathon nám poskytl ideální příležitost, jak je transparentně a rychle dokončit a uvolnit si ruce pro nové výzvy,” doplnil Michal. V praxi to znamená, že jsme dotáhli důležité zakázky či významně pokročili v komplexních řešeních, a to například i pro Mirage Distribution - další firmu v rámci skupiny Yottabe.



Máme velkou radost, že náš první hackathon se tak náramně vydařil. Do Yottabe.space v Jihlavě přilákal valnou většinu pracovníků celé společnosti Connexa (a to jak z IT, tak i ze Social - to je pravý duch inkluze!) Bylo úžasné sledovat, jak jednotlivé týmy, často složené z lidí, kteří běžně pracují na jiných projektech, kooperují a předávají si navzájem zkušenosti a postupy. Průběžná hodnocení stavu umožňovala týmům sledovat pokrok, upravovat strategie a udržet si motivaci k dosažení co nejlepších výsledků, jež byly postupně challengovány stále rostoucí společnou odměnou.


Za zmínku stojí samozřejmě i největší srdcař, kterým se stal náš kolega Vojta - nakonec jako jediný vydržel i ve chvíli, kdy kolem třetí ráno spánku nakonec propadli i poslední vytrvalí kolegové. Vojta ale makal ostošest a bez nadsázky nonstop, protože oko nezamhouřil ani na minutu, aby co nejvíce přispěl k úspěchu týmu a dosažení společného cíle.



Hackathon pod křídly Connexy tak potvrdil svou pověst a ukázal, že je velmi efektivní formou spolupráce. Společnými silami jsme zvládli odbavit spoustu požadavků, které nás brzdily, a otevřeli jsme si cestu k novým příležitostem. Úspěch této akce nás přesvědčil, že první hackathon rozhodně nebyl zároveň naším posledním. Místo toho nám ukázal, jakým směrem budeme chtít mířit i nadále. Z hackathonu totiž plánujeme udělat součást naší firemní kultury.


Moc dobře totiž víme, že společná práce a sdílení nápadů nás může posunout dále, než jsme si snad i dokázali představit. Hackathon v Connexe  se zkrátka stal symbolem spolupráce, inovace a neustálého růstu. Těšíme se proto na další chod a nové výzvy, které přinese! A co na hackathon říkáte vy? Může být také cestou pro vás a vaši firmu? A napadá vás, k jaké odměně jsme se nakonec úspěšně probojovali?


Kompletní galerii fotek z této akce si můžete prohlédnout zde.

126 views0 comments

Commentaires


bottom of page